Bir Ayrılık-ASeperation & Elly Hakkında-About Elly

11 Eylül 2015 Cuma

Bir İran filminden beklenen şekilde başı- sonu olmayan hayatın orta  yerinden bir kesit sunan yapımda bir evliliğin bitişi anlatılıyor. Sonuna kadar ümitle bekledim niye bende bilmiyorum. Oyunculuklar muazzam. Kült film seviyorsanız buyrun sizi böyle alalım.
Konusu:14 yıldır evli olan Nadir ve Simin 11 yaşındaki kızları Terme ile birlikte Tahran'da yaşamaktadırlar. Şehirli orta sınıf karaktere sahip aile ayrılmanın eşiğindedir. Simin kızı Terme'nin İran'daki mevcut şartlar altında büyümesini istemediği için kocası ve kızıyla birlikte ülkeyi terk etmek ister. Ancak Nadir aynı fikirde değildir. Çünkü aileyle yaşayan ve Alzheimer hastası olan babası için endişelenmektedir. Nadir'in İran'da kalmaya karar vermesi, Simin'in boşanma davası açmasına sebep olur. Simin evi terk eder Nadir babasına bakması için bakıcı bir kadın tutar fakat bakıcı kadının kendi  ailevi sorunları yüzünden yaşanan bir durumla olaylar içinden çıkılmaz bir hal alır.


Elly Hakkında-About Elly


Yine bir AsgarFerhadi filmi yine başı-sonu olmayan bir hikaye. Kabusa dönen bir hafta sonu tatili. Çok meraklandınız değil mi? Kabusa dönen hafta sonu tatillerinin işlendiği amerikan filmlerinden farklı olarak öcüsüz katilsiz bir gerilim hatta şaşırım filmi. Şaşırım m? Evet bu filmle birlikte doğmuş yeni bir tür. İzleyin ne demek istediğimi anlayacaksınz. Bir de ben Elly le Ahmet i baya yakıştırmıştım aslında demeden edemeyeceğim ama nasip kısmet işte ne yaparsınız.

Konusu:Ahmed, Almanya'da yıllar boyu yaşadıktan sonra, İran'ı ziyaret etmeye karar verir. Üniversiteden eski arkadaşları, Ahmed'in gelişi onuruna Hazar Gölü kıyısında hep birlikte üç gün geçirecekleri bir tatil planlarlar. Bu tatili düzenlemek, gruptaki kadınlardan birinin, neşeli Sepideh'in sorumluluğundadır. Sepideh, gruptaki arkadaşlarının haberi olmaksızın, kızının anaokulu öğretmeni Elly'yi de davet eder. Almanya'da yaptığı mutsuz evlilikten henüz kurtulmuş olan Ahmad, İranlı bir kadınla bir yuva kurmak istemektedir. Bunu bilen arkadaş grubu, Sepideh'in Elly'yi niçin davet ettiğini yavaş yavaş anlarlar. Tatilin ikinci gününde, her şey iyi gidiyor gibi gözükürken bir olay neticesinde Elly ortadan kaybolmasıyla bir bir ortaya çıkan gerçekler şaşırtıcıdır.

spoiler,spoiler,spoiler,spoiler:!!!
Son ana kadar Allah Allah nerede bu kız ya ölmemiştir de mi ya yok ya, ölmemiştir nç  dedim durdum bu da filmin ne kadar iyi olduğunu anlamımıza yeter artar herhalde. Ölmeyeydi iyiydi :'( 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder