iss pyar ko kya naam doon- Bu Aşka Ne İsim Vermeli?

19 Aralık 2015 Cumartesi

İss Pyar ko kya naam doon, Bu Aşka Ne İsim Vermeli? ve şimdilerde Kanal7 de yayinlanan ismi ile: Bir Garip Aşk.







Çok okuyan mi, gezen mi, izleyen mi? bkz: Hindistan a gitmiş kadar olmak.
 Hangi akla hizmet ediyormussam gecen sene boş gezenin boş kalfasi iken tami tamina 398 bolumluk diziyi izlemis idim Çok göründüğüne bakmayın yani evet çok ama sandıgınız kadar değil zira her bolum yaklasik 20 dkdan oluşuyor. Hele benim gibi atlaya zıplaya izlerseniz 10dk bile değil. İlk bolumden baslayarak kiz iki bolumde bir dusuyor ve esas oglan kizi tutuyor. Boyle boyle bolumler ilerledikce her bolumde bir oncekileri hatirlamak suretiyle 5dk eski düşmeler,  5dk Rabbavegg🎶ler esliginde gozgoze gelip bakismalar. Geriye kalan 10dk da da yeni düşmeler,   enistenin kotulukleri, whatthe* lar,  hellohibyebye* lar falan derken  adamlar 390bolumu yemisler. Ozetlersek cipcici bir kiz nemrut bir adam hem ne Nemrut. Resmen 100 bolum adam bir kerecik gulsun diye bekliyorsun ama yok. Hah diyorsun kavusacaklar nç yok. Zalim Arnav zavalli Kushi ye toplamda 8 bolum iyi davrandiysa geriye kalan 390 bolumde eziyet ediyor. Kizi dovmekten beter ediyor, arabadan atiyor, bagiriyor, kovuyor sonra sanki bunlari yapan o degilmis gibi kahroluyor. Gerci sonra o nemrut adama ne oluyorda nasil oyle guzel oluyor  bilemedim.
Surekli oraya buraya takilan şallar, renkli renkli sariler, iki gunde bir bayramlar seyranlar, jalebiler,  sorryler,  şu 3idiotsta bahsi geçen sürekli esen aşk rüzgarıyla uçuşan saçlar ve Rabbaaveeggg ler.  Tam bir kız dizisiydi vesselam. Dizi hakkinda daha fazla ayrinti ve spoi ye buradan ulaşabilirsiniz. Çook keyifli bir yazi yazmiş arkadaş benden soylemesi.
 Bunların yanında yine bir dünya yeni şey öğrendim, kültürlendim Hindistana gitmiş kadar oldum.  Bkz.  Dilleri öyle bir hale gelmiş ki mübareklerin, filmlerde de vardı ama dizi izleyince daha bariz anlaşılıyor. Perişan, şükriya, damat, bahane vs. vs. daha bir sürü anlayabileceğiniz kelime yani biraz Türkçe daha doğrusu Farsça, bir hayli İngilizce ve o kadar bölümde öğrendiğim azıcık Hintçe kelime ile gitsem kendimi idare edebilirim herhalde.
 Sonra bu Budistler iki günde bir bayram yapıyorlar yani dini kutlamalar ve kutlamalara özel ritüeller o kadar çok ki bitmek bilmiyor.
 Devi Maya adındaki tanrıçaya daha doğrusu putlara tapıyor, hürmet gösteriyor ikramda bulunuyorlar çok ilginç, sayılmayacak kadar çok ve çok çok  ilginç adetleri var. Bkz:
~ Erkeklerin bileklerine genelde eşleri veya kız kardeşleri tarafından kem gözlerden, kötülüklerden koruması adına kırmızı iplik bağlanıyor. ~Sonra o hep özendiğim Holi var ya hani hintnevruzu rengarenk boyaların fırlatıldıgı şu festival. Gideceğiniz katılacağınız varsa aman bir daha düşünün zira bu holi bayramında alkol onu geçtim kenevir bildiğiniz serbest hatta içmek adetten yani herkesin kafa mermer.
~ Bindi  aslen evli kadinlar tarafindan kullanılan kırmızı nokta
oldukten sonra ruhunun bedeni terkedebilmesi icin yapılıyormuş
Herhangi bir işe başlanacaksa bu her turlu şey olabilir hayırlı saat dilimnde yapılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder